Zelfverdediging Arnhem

ZELFVERDEDIGINGSTECHNIEKEN BESTAAN NIET
Zelfverdediging Met Wing Chun Kung Fu In ArnhemOf je vecht of je doet het niet. Niet de technieken, maar de reden waarom je terug vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent in feite dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Herinner je je nog? De aanval is de beste verdediging.
Als je op straat zomaar wordt lastig gevallen moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is voor jouw veiligheid. Dus in feite is het niet jezelf beschermen, maar zelfbehoud.

EENVOUD – Makkelijk te Leren en te Gebruiken

Alle technieken moeten snel te leren zijn. Hoe complexer hoe meer je na moet denken. In een nood situatie heb je geen tijd om na te denken. Je hebt heel even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je heel je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

EFFECTIVITEIT – Maximaal Effect

Alle technieken moeten maximaal resultaat hebben. Een krachtige aanval is de beste verdediging. Je aanvaller moet zich afvragen of hij je wel had moeten belagen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd! Denk er om, je hebt geen keus. Hij heeft voor jou gekozen.

ECONOMISCH – Minimale Inzet

Zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar 1 à 2 seconden. Je hebt dus haast om hem op andere gedachten te brengen. Met snelle bewegingen wordt je sneller dan iemand die grote handelingen gebruikt.

WING CHUN – THE SOLUTION

SHAOLIN GEVECHTSWETENSCHAP
Alleen als alle technieken aan deze voorwaarden voldoen heb je een zelfverdediging die door een kleiner persoon te gebruiken is.
Wing Chun is wereldwijd beroemd om deze drie eigenschappen.

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen.
Zij willen een slachtoffer en herkennen dat niet in jou.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren.
Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun Kung Fu is dan de beste verzekering.